metal

Romanian metal comunity
 
HomePortalFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Pictura-[i]Salvador Dali[/i]

Go down 
AuthorMessage
J.K

J.K

Posts : 142
Join date : 2007-09-07

PostSubject: Pictura-[i]Salvador Dali[/i]   Thu Nov 22, 2007 4:59 pm

Salvador Domingo Filipe Jacinto Dali i Domenech nascut pe 11 martie 1904,a fost un mare pictor suprarealist de descendenta catalana nascut in Figueres,Catalonia Spania.Dali a fost un talentata grafician care a devenit faimos prin imaginile socante si bizare pe care le prezenta in fiecare tablou.Tehnicile sale sunt des atribuite influentelor maiestrilor sai renascentisti.Cea mai cunoscuta opera The persistence of memory a fost finalizata abia in 1931.
Repertoriul artistic al nonconformistului pictor include de asemenea filme,sculpturi si fotografii.A colaborat cu Walt Disney la animatia nominalizata la Oscar numita Destino,care a fost lansata postmortem in 2003. A colaborat si cu Alfred Hitchcock pentru pelicula Spellbound.
Dali sustinea ca are descendenta araba din conquistadorii Moors care au ocupat sudul Spaniei aproape 800 ani.Cunoscut in lumea intreaga pentru imaginatia sa bogata si bizara Salvador Dali uneori atragea interesul prin comportamentul sau straniu fata de fani si critici care capta mai multa atentie decat picturile sale.Notorietatea mult cautata s a transformat intr o popularitate internationala.
Anul 1929 a fost unul norocos deoarece a lansat un proiect cinematografic ,cu prietenul sau Luis Bunuel,numit Un chien andalou si a intalnit muza si viitoarea sotie Gala o imigranta din rusia.Aceasta i a fost muza pentru numeroare tablouri.Picturile artistului au fost expuse in Londra la British Museum,in Paris,in Spania si Statele Unite.Perioadele cubiste au facut loc unui suprarealism conturat care prindea viata in fiecare opera de arta.Stabilit intr o casa excentrica din Catalonia Salvador a avut un muzeu inchinat lui fiind considerat un geniu national si international.
Cateva dintre tablourile celebre:1910 Landscape near Figueres
1929 The great masturbator,The first day of spring
1931 Te persistence of memory
1937Metamorphosis of Narcissus,Swans reflecting elephants,The burning giraffe
1944Dream caused by a flight of a bee around a pomegranate a second before awaking
1954The disentegration of the persistence of memory,Young virgin auto-sodomised by the horns of her own chastity.
http://en.wikipedia.org/wiki/Salvador_dali
http://www.dali-gallery.com/html/dali.php
http://www.dalinet.com/home.html
http://www.virtualdali.com/
Very Happy
Back to top Go down
View user profile
J.K

J.K

Posts : 142
Join date : 2007-09-07

PostSubject: Re: Pictura-[i]Salvador Dali[/i]   Thu Nov 22, 2007 5:03 pm

personal ador genialitatea lui Salvador Dali deoarece nu a avut limite in gandire imaginatie mijloace de expresie.Lumea a fost al picioarele lui reusind sa terifieze prin prezentarea cu nonsalanta a celor mai ascunse si malefice dorinte din subconstient.
Dupa cum spunea intr un interviu.....orice om poate fi geniu conteaza daca is doreste cu adevarat tongue SO ENJOY THE MASTERPIECES ..... rockon
Back to top Go down
View user profile
 
Pictura-[i]Salvador Dali[/i]
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
metal :: Discutii Libere :: Arta-
Jump to: